Navn: Nicolaj Møller Madsen

Sportsgren: Racerkører

Alder: 24 år

Højde: 178cm

Vægt: 78kg

Bopæl: 5471 Søndersø (fyn)

 

Største sportslige præstationer:

1. Europamester, 2x Tyskmester, 3er til VM, 4x Dansk mester, Las Vegas vinder, Bridgstone Cup vinder – I Gokart

2. Årets Racerkører i Danmark i 2010

3. Vinder af 6h i GT3 på Nurburgring

4. Vice mester Audi TT Cup

5. Junior Champion VW Scirocco Cup

6. 3er I Europamesterskabet i GT4

 

Mål for fremtiden: 

1. Europamester i GT4 i 2018

2. Få en god debut til Challenge Herning

3. Fabrikskører ved Audi inden 2020.

Historien bag Nicolaj som racerkører

Da jeg var 4 år gammel startede det hele på en gokartbane, blot 5km fra hvor jeg bor. De første 5-6 år gik jeg til gokart og hyggede mig med det sammen med min far, men hurtigt kom der større ambitioner og drømme indenfor motorsporten.

Så som 14-årig var jeg 2 x dansk mester og nu klar til at erobre den internationale scene. I årerne efter tog jeg titler i Tyskland, Las Vegas og Miami og opnåede desuden titlen som Europamester. I 2010 kulminerede det hårde arbejde med en 3. plads ved Verdensmesterskaberne – endda med en startplacering som nummer 26 på gridden.

I 2013 blev året, hvor jeg skiftede gokarten ud med racerbilen og i min første sæson blev han junior mester med VW. VW blev senere udskiftet med Audi, som jeg stadig kører for. 2016 blev året, hvor jeg for alvor trådte op på den store scene i GT3 racing. Jeg kører fortsat GT4 for Audi og Phoenix Racing.

Phoenix Racing træder i 2018 ind i GT4 serien sammen med Audi Sport med en målsætning om at vinde Europamesterskabet i klassen og det bliver med mig i deres bil.

Træning bag om Nicolaj

Motorsport betegnes ikke som en sport for mange mennesker, men med 280km/t i 60 grader varme, under 1cm fra en anden racerbil og med en puls på 150 Rpm, kræver det en god kondition for kunne bevare overblikket. Vi siger typisk at 1 time i bilen er 750 kcal forbrændt. Nogle gange tættere på 1000kcal.

Så i en sport hvor ALT er dyrt og næsten alt afgøres på hvor stor pengepunge du har, kan din fysiske tilstand være med til og gøre en forskel og det er muligvis den eneste optimering der gratis i Race, derfor er motivationen til fysisk træning nem at finde. Jeg er vant til det og jeg ofrer alt for min drøm. Jeg bor endda stadig hjemme ved mine forældre.

Så fokus i sæsonpausen er på at sikre, at muligheder og økonomi kommer til at gå op i en højere enhed. Selvfølgelig uden at miste racefokus, som gør at jeg er klar, når sæsonen skydes igang i april. Derfor venter der en balancegang mellem det kommercielle, fysiske og sportslige, som jeg er vant til at mestre.

Mit racefokus har jeg fået styrket igennem den triathlontræning, som jeg er begyndt  på i det forgangne år. Jeg har fundet en træningsform som giver mig meget, både fysisk og mentalt. Fysisk er jeg blevet hurtigere og lettere, mens jeg mentalt har lært enormt meget af de lange ture på cyklen. De første 60 km kan være kedelige, men pludselig kommer man ind i et flow og helt ind i sig selv, hvor man oplever total tilstedeværelse og en komplet mental ro. Det er den samme tilstand som jeg er i, når jeg præsterer allerbedst i bilen. Det er lærerigt at kunne genskabe den følelse af flow udenfor bilen, for det har gjort mig så meget klogere på mig selv, mine tanker og reaktionsmønstre.

I 2018 vil jeg derfor øge indsatsen der og lige nu ligger der typisk 20 timers træning om ugen.

Mål for fremtiden

I 2018 er målet klart at blive Europamester, men også styrke min fysisk tilstand. Som sagt er det et punkt jeg hele tiden er herre over selv. Og hvis jeg skal blive Europamester, kræver der noget særligt fra min side.

Derudover har jeg et stort ønske om og levere en god og solid debut til Challenge Herning, da det bliver min første længere Tri konkurrence og jeg glæder mig helt.

I fremtiden ser jeg mig selv som proffesionel racerkører, med stor fokus på Triathlon træning som måden og optimere mig selv på.

2.7-2
2.4-2
2.9